Zdjęcie Dnia. Eskulap informuje

Podczas jednego z bieszczadzkich wieczorów postanowiliśmy odpocząć od zalewajek i dań w puszkach. Poszliśmy coś zjeść w pobliskiej restauracji.

Przyciągnął nas „U Eskulapa”, głównie dlatego, że wyglądał jak pozostałość historyczna. Rozumiecie, jakby tu kiedyś była jakaś stanica, a wokół niej wybudowała się miejscowość. No i żona Tonyego Halika, Elżbieta Dzikowska lubi tu zjeść. I to wystarczyło.

Jedzenie było przednie. Przygotowywane na miejscu i według starych, prostych receptur. Zresztą niedługo o tym napiszemy.

Póki co naszą uwagę zwrócił komunikat wywieszony na jednej ze ścian:

Foto: Przemek Saracen
Poprzedni artykuł
Następny artykuł
Przemysław Saracen
Przemysław Saracen
Dziennikarz, pisarz i człowiek pracy najemnej. Autor książki "Dzikie historie: Norwegia". Założyciel i wydawca magazynu "Srebrny Kompas". Autor w serwisie "Posty.pl" oraz współpracownik lokalnego magazynu "Tu Lubin". Finalista polskiej edycji międzynarodowego konkurs scenariuszowego Hartley - Merill utworzonego przez Roberta Redforda. Wychowałem się w duchu Tony`ego Halika, małżeństwa Gucwińskich oraz komiksowych przygód Kajka i Kokosza i tarapatów, w jakie pakował się literacki wojak Szwejk. Lubię wszystko, co dobre i oryginalne. Czasem dobra rozmowa jest bardziej fascynująca, niż najbardziej wymyślny film.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij

Popularne

Najnowsze