Idealne śniadanie: norweskie naleśniki jak u babci Anne

    Idealne śniadanie: norweskie naleśniki jak u babci Anne.
    Wydruk przepisu
    Porcje Czas przygotowania
    2 - 4 osób 40 minut
    Czas gotowania Czas oczekiwania
    10 minut 1 minuta
    Porcje Czas przygotowania
    2 - 4 osób 40 minut
    Czas gotowania Czas oczekiwania
    10 minut 1 minuta
    Idealne śniadanie: norweskie naleśniki jak u babci Anne.
    Wydruk przepisu
    Porcje Czas przygotowania
    2 - 4 osób 40 minut
    Czas gotowania Czas oczekiwania
    10 minut 1 minuta
    Porcje Czas przygotowania
    2 - 4 osób 40 minut
    Czas gotowania Czas oczekiwania
    10 minut 1 minuta
    Składniki
    Porcje: osób
    Sposób przygotowania
    1. Weź średniej wielkości głębszy talerz. Wsyp mąkę sól, zmieszaj. Po chwili dodaj rozbite jajka, mleko i cukier. Wymieszaj do uzyskania lekkiej masy upewniając się, że nie ma grudek. Dodaj roztopione masło, wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstaw talerz na pół godziny i poświęć się ulubionemu zajęciu.
    2. Znajdź ciężką, najlepiej żeliwną patelnię, odpal kuchenkę na średni ogień, wstaw patelnię na gaz. Dodaj masło i roztop. W zależności od tego jakiej wielkości lubisz naleśniki, nalej żądaną ilość na patelnię i przechylaj patelnią tak, by uzyskać oczekiwany kształt. Proponuję, by wielkość naleśnika była mniej więcej wielkości dłoni. Będzie lepiej jeść.
    3. Smaż jakieś 3 minuty, po czym przewróć na drugą stronę. Naleśnik musi być zrumieniony. I buch na talerz.
    4. Podobnie postępuj z pozostałą masą.
    5. Podawaj naleśniki na ciepło z jagodami i cukrem lub serem i szynką. Tak naprawdę tylko od ciebie zależy, jakich dodatków użyjesz. Osobiście uważam, że doskonałym połączeniem są przeciwstawne smaki.

    Leave A Reply

    Please enter your comment!
    Please enter your name here