Walka o klienta wkracza w nowy etap. Norweska piekarnia „Bakehuset” planuje wprowadzić do sprzedaży chleb zawierający larwy owadów mącznika młynarka.

Pieczywo wprowadzone zostanie do sieci Meny, które tym samym jest pierwszą placówką handlową oferującą tego typu produkt w sprzedaży.

Chleb nazywa się Mjølmumsbrødet, a jego owadzi składnik już jest hodowany w firmie „Larveriet” z miejscowości Voss.

Według informacji zawartej w komunikacie prasowym sieci Meny, bochenek chleba będzie zawierał równowartość około stu larw mącznika.

Jednym z argumentów za wprowadzeniem takiego pieczywa – jak czytamy w komunikacie – są zmiany klimatyczne oraz coraz większy niedobór żywności.

Biorąc pod uwagę wielkość wyrzucanej przez Norwegii żywności, argumenty te brzmią co najmniej dziwnie.

Skomentuj używając swojego konta na Disqus, Facebooku, G+ lub korzystając z tradycyjnego systemu komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here